با توجه به روشن نبودن دلیل ابتلا به آلزایمر هنوز راه ثابت شده ای برای پیشگیری از بیماری آلزایمر شناخته نشده است. با این وجود گفته شده است که کلیه راه هایی که در کنترل بیماری های قلبی شناخته شده است احتمالا در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر باشد. همچنین درمان بیماری های عفونی منجمله بیماری های عفونی لثه، و انجام فعالیت های جسمی و ورزش و فعالیت های ذهنی و اجتماعی همراه با رژیم غذایی مناسب در پیشگیری یا به عقب انداختن آن تاثیر دارد.
به گفته محققان افراد سالمندی که به طور مستمر به مطالعه کتاب یا روزانه یا انجام فعالیت های ذهنی مانند حل جدول و بازی فکری می پردازند، ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهند. همچنین مکالمه به یک زبان دوم نیز باعث افزایش مهارت های شناختی می گردد.
فعالیت بدنی و ورزش مداوم، برای قلب و گردش خون ، و متعادل نگه داشتن وزن و همچنین، سلامت روانی مفید است. پیادهروی میتواند اتصالات موجود در مدارهای مغزی را تقویت کرده و قابلیتهای شناختی از جمله برنامهریزی، اولویتبندی، انجام همزمان امور و تدوین استراتژی را بهبود بخشد. شروع ورزش ممکن است در اوایل دشوار به نظر میرسد ولی نیازی نیست تا فعالیت بدنی سختی را شروع کنند، بلکه می توانند به مرور زمان با یک برنامه ریزی موثر و مستمر و ترکیبی از فعالیت هوازی و فعالیت های قدرتی و تقویتی اثر بخشی بیشتری بر سلامت روان خود داشته باشند.
تغذیه مناسب و غنی از سبزیجات، میوه ها، ماهی و چربی های غیر اشباع و خصوصا رعایت رژیم مدیترانه و مصرف ویتامین E و دوری از مصرف زیاد شکر و قندهای مصنوعی و استفاده از مقادیر مناسب از لوبیا و غلات و محصولات لبنی در سالمندی توصیه می گردد. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی سالمون، کولی، مغز گردو، و سایر مواد غذایی یافت می شود، با کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر همراه است.
به گزارش نشریه Alzheimer Disease افرادی که روزانه 3 تا 5 فنجان قهوه مصرف می کنند، ریسک ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش میدهند.
ریسک ابتلا در افرادی که سیگار می کشند و یا به مقدار زیاد از مشروبات الکلی استفاده می کنند بالاتر است. نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی طی سالیان متوالی آن هم به میزان زیاد باعث آسیب به سیستم گوارشی و سیستم عصبی مغز می شود. سعی کنید؛ هر هفته بیش از ۱۴ واحد الکل مصرف نکنید. این برابر است با حدود یک لیوان آبجو یا یک لیوان کوچک شراب در روز است. اگر به طور منظم بیش از این مقدار مصرف داشته باشید. خطر آسیب به مغز و سایر اندام های خود را افزایش می دهید و بنابراین خطر ابتلا به آلزایمر هم افزایش پیدا می کند. برای ترک سیگار یا الکل حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
کنترل فشار خون قبل و در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر، می تواند عوارض بیماری را کاهش یا به تاخیر اندازد.
تجربیات استرس زا در زندگی با تشدید بیماری آلزایمر در ارتباط است. تغییر در نگرش نسبت به زندگی و استفاده از یوگا و مدیتیشن می تواند منجر به بهبود کارکردهای شناختی و کاهش شدت بیماری آلزایمر گردد.
همچنین احساس نا امیدی و غم و افسردگی نیز از عوامل شدت بخشیدن به آلزایمر می باشد.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 4.8 / 5. تعداد رای: 6
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.