نوروفیدبک یک روش جدید درمانی است که در آن درمانگر، از تکنولوژی در جهت اصلاح اختلالات روانپزشکی سود میبرد.
این روش ابزاری است برای کنترل، تغییر و اصلاح امواج الکتریسیته مغزی در جهت رسیدن به کاهش علائم بیماری و افزایش سطح سلامت جسمانی و روانی که با استفاده از ثبت امواج مغزی و دادن بازخورد به فرد تلاش می¬کند که نوعی خودتنظیمی را به آزمودنی آموزش دهد. بازخورد به طور معمول از راه صدا یا تصویر به فرد ارائه میشود.
در نوروفیدبک سنسورهایی که الکترود نامیده می¬شوند بر روی پوست سر بیمار قرارمی¬گیرند. این سنسورها فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در غالب امواج مغزی پخش میکند. نوروفیدبک ناهماهنگی مغز را مورد هدف قرار می¬دهد که البته این ناهماهنگی ها می¬توانند بسیار متعدد باشند. اطلاعاتی که مغز در مورد کارکرد خودش دریافت می کند، توانایی بسیار زیادی برای تغییر کردن پیدا می¬کند. با این روش فرد سعی میکند سطح فعالیت مغز خود را تغییر دهد تا عملکرد امواج مغزی به فرم دلخواه (طبیعی) یعنی هماهنگتر شدن برسد.
استفاده از نوروفیدبک در درمان اختلالات اضطرابی، افسردگی، وسواس، میگرن، اختلال پیش فعالی ADHD و کم بود توجه و تمرکز (ADD)، اختلال خواب، صرع و طیف اوتیسم مفید شناخته شده است. همچنین از این روش جهت ارتقاء عملکرد مغز در فعالیت هایی مانند شطرنج و تیراندازی یا بهبود عملکرد در موسیقی استفاده شده است. هرچند که اثر آن برای تمام افراد یکسان و نتیجه بخش نمی باشد.
این روش از 15 تا 80 جلسه توصیه میشود. فاصله جلسات از دو تا سه جلسه در هفته پیشنهاد میشود. بدیهی است که مستمر بودن جلسات نقش اساسی در روند بهبودی و بالا بردن توجه و تمرکز مراجع خواهد داشت. اثر درمان غالبا بعد از جلسه دهم به طور محسوسی در برخی از مراجعه کنندگان دیده خواهد می شود.
استفاده توام مصرف دارو با نوروفیدبک نه تنها عوارض مخربی ندارد بلکه باعث افزایش تاثیر یکدیگر میشوند. نوروفیدبک روشی کاملا ایمن است که عوارض جانبی ندارد. اما نباید این روش را ضد دارو یا جایگزینی برای دارو دانست. بلکه در بسیاری از موارد موازی درمان دارویی است و مراجعین هم زمان از دارو و دستگاه نوروفیدبک استفاده میکنند.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.