اعتماد به نفس هسته مرکزی شخصیت هر فردی است. ریشههای اولیه ی آن در کودکی شکل گرفته و در سنین نوجوانی و جوانی تکمیل می گردد. فرد با اعتماد به نفس, قادر است در مواجه با فراز و نشیبها و گذر از سختیها و مشکلات زندگی راه خود را دریابد و احساس تنهایی, درماندگی, ناامیدی نکند.
آیا تا به حال برای حل مسائل زندگی احساس ناتوانی نمودهاید؟
آیا در تصمیم گیری احساس ضعف و تردید دارید؟
آیا احساس میکنید از دیگران کمتر هستید؟
آیا فکر می کنید دیگران همیشه بهتر از شما عمل کرده اند؟
آیا می پندارید به هرکاری که دست بزنید خراب می شود؟
آیا در معاشرت با کسانی که آن ها را از خود بالاتر می دانید دچار اضطراب می شوید.
آیا در تصمیمگیریها معمولاً به دیگران متکی هستید؟
این ابهامات و بسیاری دیگر ریشه در احساس اعتماد به نفس ما دارد.
اعتماد بنفس فرایندی روانی است که با کسب مهارت های ارتباطی, رفتاری و شناختی لازم می توان به حد مطلوبی از آن دست یابیم.
کسب مهارتهای فوق در روند رشد طبیعی، کودک و نوجوان را فردی توانمند در روابط اجتماعی، تحصیلی و شغلی بار خواهد آورد و وابستگی و اتکا آن ها را به دیگران کمتر خواهد نمود.
اعتماد بنفس عبارت است از اعتماد به توانایی خود، فکر کردن و برنامه ریزی نمودن برای کنار آمدن با مشکلات و مسائل مختلف زندگی، اعتماد به خود برای موفق شدن و شاد زندگی کردن, احساس شایستگی داشتن, داشتن توانایی برای ابراز نیازها و خواسته های خود, بیان احساسات و ارزش های خود, و در یک کلام اعتماد به نفس یعنی اعتماد کردن فرد به خودش.
افرادی که از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند غالباً در زندگی خود در محیط های مختلف از جمله کار، زندگی زناشویی، و روابط بین فردی، در محیط مدرسه . . . دچار مشکلات مختلفی می شوند که در برخی موارد نهایتاً منجر به بروز اختلالات روان شناختی از جمله افسردگی، اضطراب، ترس و هراس می گردد.
در کسانی که از اختلالات اضطرابی و افسردگی رنج می برند، کسب این مهارت ها نقش بسزایی در بهبودی و سلامت روانی آن ها خواهد داشت.
با ارتقا سطح اعتماد بنفس خود، قادر خواهید بود که تواناییهای فردی خود را بهتر بشناسد و از آنها برای پیشبرد زندگی خود استفاده نماید.
در این جلسات موفق خواهید شد که مشکلات را بزرگتر و سنگینتر از آنچه هست ندیده و خود را در برابر آن ناتوان نپنداريد. و نیز قادر خواهید شد که مشکلات را بزرگتر و سنگینتر از آنچه هست ندیده و خود را در برابر آن ناتوان نپنداريد. و نیز قادر خواهید شد که از حمایتهای موجود خانوادگی و اجتماعی برای پیشبرد و تحقق اهداف زندگی خود استفاده نمایید. مطالب مربوط به تقویت اعتماد بنفس از جمله باورهای موثر در اعتماد بنفس، مهارت قاطعیت، مهارت حل مسئله و تصمیمگیریم، توانایی بیان احساسات آموزش داده میشود.
جلسات به صورت گروهی برگزار میشود و در هر جلسه موضوعی مطرح و کار گروهی و بحث گروهی روی آن صورت میگیرد. در جلسات گروهی بسیاری از مهارتها در اثر تعاملات بین فردی و استفاده از تجارب دیگران بهتر فرا گرفته میشود.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 3.3 / 5. تعداد رای: 3
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.