امروزه بازی های رایانه ای، به بخش جدایی ناپذیری از زندگی کودکان و نوجوانان تبدیل شده اند. تغییرات سبک زندگی، از قبیل کوچک شدن خانواده ها و نبود هم بازی، زندگی آپارتمانی و محدودیت های عرصه ی تحرک برای کودکان و لزوم اجتناب از بسیاری از فعالیت ها و جست و خیزهای کودکانه، تنهایی کودکان و غیبت های طولانی والدین، چرخش بسیاری از آموزش ها و مهارت ها به سوی آموزش های الکترونیک و از راه دور، گسترش و در دسترس بودن فناوری برای همگان، درکنار عوامل و زمینه های مختلف دیگر، استفاده ی کودکان و نوجوانان از رایانه، اینترنت، کنسول های بازی، تبلت و گوشیهای هوشمند را اجتناب ناپذیر کرده است. هرچند این بازی ها تاثیرات مثبتی بسیاری دارند، ولی باید مراقب تاثیرات منفی احتمالی نیز باشیم.
تقویت مهارت های ذهنی، بالا بردن تمرکز و توجه
تقویت مهارت های جسمی، هماهنگی عضلات و ذهن با بدن در بسیاری مواقع ضروری است.
تقویت مهارت محاسبه و تصمیم گیری
بالا بردن سرعت عمل
بالا بردن مهارت کار گروهی در کودکان
تقویت مهارت فضایی
یادگیری مهارت های زندگی
سرگرمی و ایجاد نشاط
اعتیاد به بازی های آنلاین
تماس با افراد ناشناس
منتشر شدن اطلاعات خصوصی کودکان
بین نگرانیها با انتشار اخباری مبنی بر افزودن بازی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در بخش اختلالات ناشی از رفتارهای اعتیادآور که شامل الکل، مواد مخدر و قمار نیز هست، تشدید شده است.
در مواردی سایر بخش های زندگی مانند، ورزش و سینما و بازی های گروهی در فضای باز را مختل کرده است.
دور شدن از کانون گرم خانواده
ترویج رفتارهای خشن
آمیختگی خیال و واقعیت
آسیب های درسی
کلاهبرداری در قالب بازی های آنلاین
برای بازی محدودیت زمانی قائل شوید.
آنها را به استراحت مابین بازی تشویق کنید.
با کودکان خود هم بازی شوید.
دستگاه و کنسول بازی را در فضای مشرک با خانواده قرار دهید تا بتوانید در تعاملات فرزندتان نظارت داشته باشید.
برای فرزندان خود با سنین مختلف حساب های کاربری جداگانه ایجاد کنید تا تعاملاتشان را متناسب باسن آنها تنظیم کنید.
بر گروه دوستان نظارت و شناسایی داشته باشید.
در صورت نیاز با پزشک مشورت کنید.
دکتر سید کاظم ملکوتی عضو جمعیت علمی پیگیری از خودکشی در مصاحبه ای در خصوص بازی های آنلاین مشوق رفتارهای آسیب رسان و خودکشی در رسانه ها به ویژه رسانه های مجازی صحبت کردند که شرح آن در ادامه آمده است:
باز هایی از جمله نهنگ آبی و مو مو ( MOMO) که اخیرا شاهد آن هستیم با نیت سوء تولید شده و در دسترس کودکان و نوجوانان قرار می گیرند. این بازی های مخرب و آسیب رسان و حتی به خودکشی سوق می دهند. طبیعتا بسیاری از کودکان و نوجوانان تحت تاثیر چنین بازی هایی قرار نمیگیرند، اما در عین حال برخی از آنها که دچار ضعف اعصاب، اضطراب، ترس، افسردگی، نگرانی و القاء پذیری بالاتری هستند ممکن است تحت تاثیر این بازی ها و پیامدهای سوء آن قرار گیرند. بازیهایی از جمله مومو از طریق شبکه های اجتماعی از جمله واتس آپ کودکان و نوجوانان را به مشارکت در این برنامه ترغیب می کنند و گام به گام مخاطب را به آسیب رساندن به خود تشویق می کنند. این گونه رفتارهای آسیب رسان حتی اگر منجر به خودکشی نشوند تاثیر بسیار مخربی بر سلامت روان کودکان و نوجوانان خواهند داشت. توصیه می شود که کودکان و نوجوانان در صورت مواجهه با این بازی های مخرب در درجه اول از مشارکت در آنها اجتناب کنند و اگر گرفتار این بازی ها شدند با والدین خود مشورت کرده و آنها را در جریان موضوع قرار دهند تا اقدامات لازم انجام گیرد.
همینطور به والدین نیز توصیه می شود در صورت رویارویی با این مسئله با مراکز مشاوره بهداشت روان در تماس باشند و از کمک های تخصصی بهره مند شوند. تماس با خطوط تلفن 1480 سازمان بهزیستی و 123 اورژانس اجتماعی و یا هر مرکز مشاوره و اورژانس بهداشت روان می تواند نقش بسزایی در کمک به حل این مشکل داشته باشد.
در حال حاضر روانشناسان و متخصصان سلامت روان در مراکز جامع سلامت بسیاری از شهرستان ها به ارائه خدمات روانشناسی مشغول هستند و می توانند از طریق مشاوره با افراد و خانواده های آنها به حل مشکل کمک کرده و از ایجاد مناقشه و اختلاف میان والدین و فرزندان جلوگیری کنند. بنابراین به خانواده ها توصیه می شود که با مراجعه به این مراکز یا سایر مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشت روان نسبت به دریافت خدمات تخصصی اقدام کرده و این معضل را با حوصله، آرامش و مشاوره با متخصصان برطرف کنند.
این اپلیکیشن قابل استفاده برای کارشناسان بهداشت روان برای پیشگیری از خودکشی در مراجعه کنندگان خود میباشد. و نیز کسانی که افکار خودکشی دارند و یا اقدام به خودکشی نموده اند نیز برای پیشگیری از اقدام یا اقدام مجدد می توانند استفاده نمایند. استفاده از این اپلیکیشن رایگان و در آدرس زیر قابل دانلود میباشد.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 4.3 / 5. تعداد رای: 3
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.