اندیشه سلامت رواناندیشه سلامت رواناندیشه سلامت رواناندیشه سلامت روان
  • اختلالات روانپزشکی
    • تکنیک های درمانی و روانشناسی
      • کمک های اولیه سلامت روان
      • کار درمانی و مهارت های اجتماعی
      • فشارهای روانی روزمره
      • شفقت درمانی CFT
      • غلبه بر فشار‌های روانی روزمره‌
      • ایجاد انگیزه برای تغییر
      • فرزند پروری مثبت
      • بی خوابی و اینترنت
      • تقویت اعتماد به نفس
      • ابعاد اجتماعی و آموزشی صرع
    • آلزایمر و اختلالات شناختی
      • پيش گيري ۱
      • پیشگیری۲
      • زنان و بیماری آلزایمر
      • بیماران آلزایمر جوان
      • تعامل با بیماران آلزهایمر
      • اقدامات اولیه
      • پاسخ و واکنش به بیمار مبتلا به آلزهایمر
    • اختلال پانیک
    • وسواس
      • درمان وسواس – درمان دارویی – رفتار درمانی
      • وسواس از دیدگاه اسلام
      • درمان غیر دارویی وسواس
    • بیماری دوقطبی
      • علایم فاز افسردگی در بیماری دو قطبی
      • درمان بیماری دو قطبی عوارض داروها
      • بیماری دو قطبی چیست؟
      • درمان بیماری دو قطبی
      • درمان بیماری دوقطبی
      • ازدواج و بیماری دو قطبی
      • بارداری و بیماری دو قطبی
      • پمفلت راههای مقابله با پرخاشگری
      • لیتیوم
      • سدیم ولپرات
    • اسکیزوفرنیا
      • خدمات ویزیت در منزل
      • استرس در بیماری اسکیزوفرنیا
      • رفتار با فرد مبتلا به اسکیزوفرنیا
      • علت بیماری اسکیزوفرنیا چیست؟
      • خانواده وحمایت بیماران اسکیزوفرنیا
      • درمان فرد مبتلا به اسکیزوفرنیا
      • علائم مثبت بیماری اسکیزوفرنیا چیست؟
      • داروهای مورد استفاده در درمان بیماری اسکیزوفرنیا
      • مقابله‌با‌‌ ‌پرخاشگری‌در‌فرد‌ ‌مبتلا‌به‌اسکیزوفرنیا
      • نحوه برخورد با علائم در بیماری اسکیزوفرن
    • بیش فعالی
      • بیش فعالی۱
      • بیش فعالی۲
    • اعتیاد
      • اعتیاد و بیماری اعصاب و روان
    • کرونا ویروس
      • دستورالعمل پیشگیری از ابتلاء به ویروس کوئید 19
  • پیشگیری از خودکشی
    • راهبردهای پیشگیری از خودکشی
    • راهنمای ارائه دهندگان خدمات پزشکی
    • رفتار و کلام ما در ملاقات با افراد سوگوار
    • راهنمای عمومی پیشگیری از خودکشی
    • مراقبت از اعضای خانواده
  • سالمندان
    • ورزش سالمندان
      • ورزش سالمندان ۱
      • ورزش سالمندان ۲
      • ورزش سالمندان ۳
      • سقوط سالمند
    • خدمات سالمندان
    • بهداشت خواب سالمندان
  • ارتقاء سلامت روان
    • کنترل خشم (بخش اول)
    • اهمالکاری
    • درک کمکهای اولیه روانشناختی
    • تفکر نقاد
    • ارتباط موثر
    • برقراری روابط بین فردی
    • ابراز وجود و جرات مندی
    • همیاری خانواده
    • مدیریت زمان
    • راهنمای حمایت های روانی پس از حادثه
    • ایجاد انگیزه برای تغییر
  • تصاویر
  • خدمات ما
  • درباره ما
  • تماس با ما
✕
  • صفحه اصلی
  • آموزش اختلالات روانپزشکی بیماری دوقطبی
  • بارداری و بیماری دو قطبی
ازدواج و بیماری دو قطبی
10/02/1396
بیماری دو قطبی چیست؟
10/02/1396

بارداری و بیماری دو قطبی

مرحله افسردگی

کی از مسائل مهمی که بیماران و خانواده آنان با آن مواجه میباشند مسئله بارداری فرد مبتلا به بیماری دوقطبی است چرا که شایعترین سن ابتلا به این بیماری (20 تا 30 سالگی) در محدوده سنی ازدواج و بارداری قرار دارد. به همین دلیل یکی از سوالات اولیه بیمار و اعضاء خانواده وی در مورد سرنوشت حاملگی وی در آینده دور و نزدیک میباشد. دانستن نکات زیر میتواند در حد زیادی از عوارض ناخواسته بیماری بر جنین مادر و نیز عوارض داورهایی که برای کنترل بیماری بکار برده میشوند بکاهد.

آیا زن مبتلا به بیماری مانیک دپرسیو میتواند باردار شود؟

پاسخ این سوال بله است. از نظر قدرت بارداری فرقی میان زن مبتلا به بیماری دوقطبی و سالم از نظر روانپزشکی وجود ندارد. حتی علیرغم مصرف داروهای مربوط به کنترل بیماری مانیک دپرسیو باز میتوان حامله شد هر چند که نیاز به مراقبت های بیشتر و شرایطی دارد که در دنباله این نوشته خواهد آمد.

آیا زن مبتلا به بیماری مانیک دپرسیو میبایست بار دار شود؟

پاسخ این سوال به برنامه آن زوج برای زندگی خودشان دارد. هر زوجی پیش از صاحب فرزند شدن بهتر است برنامه ای برای بچه دار شدن و فاصله سنی بچه ها داشته باشند. فرد مبتلا به بیماری دو قطبی نیز از این قاعده مستثنا نیست، بلکه نیاز به برنامه ریزی جدی تر و محکمتری دارد. توصیه میشود که پس از ازدواج در بچه دار شدن تعجیل ننمایند.

این بیماری میتواند به دو صورت بر مادر و جنین مخاطره آمیز باشد:

  • اثرات بیماری بر مادر و جنین
  • عوارض داروها بر جنین

اثرات بیماری بر مادر و جنین

شانس بروز بیماری در مادر باردار نسبت به قبل از حالت حاملگی افزایش نمییابد. همراه با بروز یا عود بیماری، علایم رفتاری در بیمار ظاهر میشود که میتواند برای مادر و جنین وی مخاطره آمیز باشد. بیخوابی، بیقراری، افزایش احتمال سوء مصرف مواد، الکل و سیگار، افزایش رفتارهای پرخاشگرانه از جمله مواردی است که میتواند برای جنین مادر با خطراتی همراه باشد. در مواردی نیز با بروز هذیان وتوهم که ممکن است مربوط به جنین باشد، احتمال بروز رفتارهای خطرناک و آسیب مستقیم به جنین افزایش مییابد.

عوارض داروها بر جنین

داروهایی که برای کنترل مرحله افسردگی بیماری مانیک دپرسیو استفاده میشوند عبارتند از داروهای ضد افسردگی، تنظیم کننده های خلق و الکتروشوک (ECT). تنظیم کننده های خلق مانند: لیتیوم، کاربامازپین، والپروات سدیم، لاموتریژین داروهای ضد افسردگی مانند: سرترالین و فلاکستین و سیتالوپرام. هر چند خطرناک بودن برخی از داروهای فوق الذکر برای جنین به اثبات نرسیده است ولی ترجیح روانپزشکان این است که در دوران حاملگی علی الخصوص در سه ماه اول از تجویز دارو به بیمار خودداری نمایند.

برای تحقق هدف فوق بهترین شرایط این است که زن و شوهر زمان بارداری را از پیش تعیین نمایند و با برنامه قبلی اقدام به داشتن فرزند نمایند. در این صورت ضروری است این تصمیم خود را به اطلاع پزشک معالج خود برسانند تا قبل از بروز حاملگی داروهای مصرفی بیمار به تدریج کم و قطع شود. در این موارد با سپری شدن سه ماه اول حاملگی، در صورت لزوم داروی بیمار مجددا تجدید خواهد شد. در صورت بروز حاملگی در ضمن مصرف دارو، هر زمان که متوجه شدید با پزشک معالج خود برای قطع داروی بیمار تماس حاصل نمایید. هر چند که قطع ناگهانی دارو خطر عود بیماری را بیشتر میدهد ولی بهتر است برای کاهش عوارض دارویی بر جنین داروی بیمار قطع شود. در صورت عود بیماری در سه ماه اول میتوان برای کنترل بیماری از سرترالین، فلاکستین و یا ECT استفاده نمود. خطرناک بودن این داروها برای جنین به اثبات نرسیده است.

الکتروشوک درمانی (ECT)، جزو روشهای درمانی بدون خطر بوده و در صورت عود بیماری در زمان حاملگی بسیاری از روانپزشکان ترجیح میدهند که به جای دارو از ECT استفاده نمایند. پس از سپری شدن سه ماه اول بیماری بر حسب سابقه بیماری و شدت آن و یا بروز حالات خطرناک بیماری در دوره های قبلی بیماری، با وجود اینکه بیماری عود نکرده ولی ممکن است پزشک معالج درمان را شروع نماید، پیشگیری از حالات خطرناک بیماری مهمتر از مصرف برخی داروهای بی خطر و حتی کم خطر برای بیمار است. کم خطرناک ترین داروها برای درمان فاز افسردگی بیماری دو قطبی شامل سرترالین، فلاکستین، لاموتریژین و اولانزاپین میباشند.

مطالب مرتبط

26/07/1396

درمان بیماری دو قطبی عوارض داروها


اطلاعات بیشتر
26/07/1396

علایم فاز افسردگی در بیماری دو قطبی


اطلاعات بیشتر
10/02/1396

درمان بیماری دو قطبی


اطلاعات بیشتر
10/02/1396

درمان بیماری دوقطبی


اطلاعات بیشتر
10/02/1396

بیماری دو قطبی چیست؟


اطلاعات بیشتر
10/02/1396

ازدواج و بیماری دو قطبی


اطلاعات بیشتر
23/12/1395

سدیم ولپرات


اطلاعات بیشتر
23/12/1395

لیتیوم


اطلاعات بیشتر

رسالت ما

مرکز اندیشه سلامت روان به منظور ارائه خدمات به کسانی که دچار اختلالات روانپزشکی، اسکیزوفرنیا، اختلالات خلقی، دوقطبی، افسردگی، می‌باشند دایر شده است. این مرکز خدمات ویزیت در منزل و مرکز روزانه توانبخشی با هدف کاهش عود بیماری، احتمال بستری شدن در بیمارستان، بازتوانی رفتاری، افزایش توان زندگی مستقل در جامعه با کسب مهارت‌های اجتماعی و رفتاری دایر شده است.

سایر

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • کتاب‌ها
  • آموزش برای عموم
  • فعالیت‌های ما
  • خدمات ما
  • تصاویر
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز درمانی و توانبخشی اندیشه سلامت روان می‌باشد