کودکان می توانند به ویژه تحت تأثیر وسواس OCD قرار بگیرند. علائم وسواس کودکان می تواند از 3 سالگی به بعد ظاهر شود. تشخیص به موقع و درک اهمیت درمان و عوامل خطرساز می تواند تاثیر مطلوبی در کنترل بیماری و زندگی کودک و نوجوان داشته باشد. افکار ناخواسته ممکن است آنقدر بد باشند که کودکان در خواب شبانه دچار مشکل شوند. رفتارهای تکراری ممکن است به قدری تأثیرگذار و بازدارنده باشد که کودک برای رفتن به مدرسه، ورزش یا شرکت در کارهای روزمره خود از خانه خارج شود. از علائم بارز آن در کودکان و نوجوانان اختلال در عملکرد و افت تحصیلی میباشد.
علت وسواس کودکان مشخص نیست. تحقیقات نشان میدهد که علت آن میتواند یک مشکل مغزی باشد، به نحوی که در مغز کودکان مبتلا به وسواس میزان ماده شیمیایی سروتونین کمتر از دیگران است. به علاوه، وسواس نوعی اختلال ارثی است. بنابراین، وجود آن در خانواده، ریسک ابتلا به وسواس فکری در کودکان خانواده را نیز افزایش میدهد. در برخی موارد نیز اضطراب و یا بروز تروما و ابتلا به یک بیماری میتواند محرک شروع وسواس باشد.
ترس از اینکه قرار است بمیرند یا بیمار شوند، مهم نیست که چه کاری انجام دهند.
نگرانی از این که یکی از عزیزان بیمار، صدمه دیده یا کشته شود.
نگران باشید که آنها یک قانون را زیر پا گذاشته اند و به خاطر آن مستحق مجازات شدید هستند.
ترس از دست زدن به وسایل به دلیل کثیف بودن بالقوه
وسواس با اطمینان از اینکه هر شی به شیوه ای خاص، یکنواخت و منظم قرار می گیرد.
نگران باشید که اگر کاری به ترتیب خاصی انجام نشود، به نتیجه بدی منجر می شود.
یکی از مهم ترین اجزای درمان شناختی-رفتاری CBT، درمان پیشگیری از مواجهه و پاسخ نام دارد. هدف این نوع درمان، قرار دادن تدریجی کودکان در معرض یک شی یا وسواس ترسناک است. به عنوان مثال، کودکی که از میکروب ها می ترسد ممکن است در معرض آلودگی قرار گیرد. سپس، کودک با راهنمایی یک متخصص بهداشت روان، یاد می گیرد که در برابر اصرار برای انجام تشریفات اجباری مقاومت کند.
از آنجایی که OCD همه افراد خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، والدین و خواهران و برادران باید یاد بگیرند که چگونه از کودکان به بهترین شکل حمایت کنند. ثابت شده است که رویکردهای درمانی مبتنی بر خانواده بسیار موفق هستند. همچنین، حتی رویکردهای تحت رهبری والدین برای درمان کودکانی که تمایلی به مراجعه به درمان ندارند، وجود دارد. والدین یاد می گیرند که چگونه به فرزند خود مهارت های مقابله ای را آموزش دهند.
برخی از داروهای روانپزشکی می توانند به کودکان کمک کنند تا وسواس ها و اجبارهای همراه با OCD را کنترل کنند. اگر دسترسی به درمان رفتاری دشوار است یا به نظر می رسد که تأثیر خفیفی دارد، یک مهارکننده بازجذب سروتونین (SRI)، یک کلاس خاص از داروهای ضد افسردگی، ممکن است برای افزودن به برنامه مراقبتی کودک مفید باشد. برخی از رایج ترین داروهای ضد افسردگی که ممکن است استفاده شود عبارتند از:
Anafranil (کلومیپرامین) در کودکان ده سال یا بیشتر استفاده می شود.
فلووکسامین در کودکان هشت سال یا بیشتر استفاده می شود.
پروزاک (فلوکستین) در کودکان هفت ساله یا بیشتر استفاده می شود.
Zoloft (سرترالین) در کودکان شش سال یا بیشتر استفاده می شود.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 3.6 / 5. تعداد رای: 14
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.