هرچند برای درمان بیماری اسکیزوفرنی هیچ درمان قطعی و صددرصدی برای این بیماری یافت نشده است، ولی با استفاده از روش های درمانی مانند دارو، روان درمانی و کاردرمانی و مهارت آموزی میتوان عوارض و علائم بیماری را تحت کنترل درآورد و بسیاری از مبتلایان به بیماری اسکیزوفرنی مانند سایر افراد جامعه کار، ازدواج و زندگی اجتماعی مناسبی دارند. و البته مانند بسیاری از بیماری های دیگر همیشه باید تحت نظر پزشک باقی بمانند.
شاید تاکنون داروهایی که برای درمان استفاده می شوند نتوانسته اند کاملاً بیماری را کنترل کنند و بیمار را به حالت قبل از بیماری بازگردانند ولی کشف داروهای جدید امیدهای بیشتری را نوید میدهد.
در بیماری اسکیزوفرنی تغییراتی در مقدار مواد شیمیایی مغز مانند دوپامین، سرتونین، گلوتامات و در نواحی خاصی از مغز رخ میدهد. این تغییرات در پی خود علائم رفتاری و هیجانی را در بیمار ایجاد میکند.
داروهایی که برای درمان بیماری اسکیزوفرنی بکار می روند در واقع مقدار این مواد را در مغز تنظیم می کنند، که بدنبال آن اختلالات رفتاری و هیجانی بیمار کاهش یافته و محو میگردند.
مداخلات روانی اجتماعی که به عنوان درمان کمکی مورد استفاده قرار گیرید که شامل خانواده درمانی، ارتباط درمانی مثبت، توجه آگاهی (Mindfulness)، تئاتر درمانی و هنر درمانی میباشد.
آموزش مهارت های اجتماعی
درمان شناختی و رفتاری(CBT)
توانایی های شناختی و رفتاری و اجتماعی موضوعی نیست که بشود با دارو اصلاح و یا ارتقاء داد. این موارد نیاز به خدماتی از جمله توانبخشی بیماران اسکیزوفرنی دارد که به توانبخشی یا بازتوانی روانی شهرت دارد. این مرحله طولانی و نیاز به زمان بیشتری است و گاهی تا پایان عمر لازم است ادامه داشته باشد. این فعالیت شامل:
در درمان های شناختی با تمرین کاغذی یا کامپیوتری میتوان به بهبود توانایی شناختی مانند تمرکز، حافظه، سرعت فعالیت شناختی، عملکرد اجرایی کمک نمود.
چقدر این پست مفید بود؟
برای ثبت روی هر ستاره کلیک کنید
میانگین امتیازات 3.6 / 5. تعداد رای: 62
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.